Носати

мечета

Двойката южноамерикански носати мечета пристига в Зоо-центъра в началото на 2019 от Бургаския зоопарк - разменени са за едно женско кенгуру Валаби. Те са мъжки и женска и носят имената Ин и Ян. Все още са в юношеска фаза, но се очаква да достигнат полова зрялост в идната година. Гледачите ни крият храната им в къртичините и ъглите на ограждението, за да поддържат естественото им поведение при търсенето на прехрана. За тях сме осигурили изцяло изолирано помещение, където да прекарват зимата, тъй като са силно топлолюбиви животни. В ограждението си имат изобилна естествена растителност, по която да се катерят, и едно малко езерце. Съседи са с Енотите, тъй като са братовчеди от едно и също животинско семейство. 

Изключително социални и дружелюбни, те обичат да посрещат и душат посетителите на Зоо-центъра.

DSC02752.jpg
bg-new_edited.png

 Ин и Ян

Южноамериканското коати е хищник от семейство Енотови, обитаващ тропическите части на Южна Америка. Видът обитава вечнозелени тропични и субтропични гори на надморска височина до 2500 м. Дължината на тялото достига до 70 см, а опашката му е дълга между 32 - 70 см. Тежат между 2,5 и 7 килограма. Козината е червена, сива или жълто-кафява. В дивата среда живее около 7 години, докато в плен достига до 14. Южноамериканското коати е предимно дневно, горско животно, което живее както по земята, така и на дърветата. Женските обикновено живеят в големи групи, състоящи се от 15 до 30 животни. Мъжките са единаци.

DSC02750.jpg
DSC02750.jpg
DSC02447.jpg

Контакти

ул. „Никола Петков“, 15

Добрич

058 602 850

zoo.dobrich@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • TripAdvisor

© 2020 by Denitsa Rangelova.

Photos by Petar Tuhchiev

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now